Vergeet de details – les 2

Heeft iemand geoefend met de eerste les van Siegfried Woldhek? Vast wel. Jammer genoeg kan ik niet meekijken. Geen leuke probeersels op mijn pagina op Facebook of ergens anders als ik google op tekenles of doodle en Siegfried Woldhek. Ook mijn eigen pogingen vind ik niet terug- dus ik weet niet of dat veel betekent.

De tweede les is weer een toppertje om te leren omgaan met perspectief. Siegfried raadt je aan om je ogen half dicht te knijpen en dan rond te kijken. Je moet proberen de grote patronen te ontdekken. Dat kan door alles om je heen in te kleuren in drie verschillende tinten van één kleur.

Als je het lastig vindt, ga dan gewoon op een bankje zitten met een stuk houtskool en een schetsblok. Kijk en probeer de verschillende lijnen in het landschap te ontdekken. Elke lijn krijgt zijn eigen kleur. Kinderen kunnen dit gewoon zonder moeite. In Buren laat ik de kinderen genieten van de schapen en de omgeving en ze maken de mooiste schilderijen. Kijk bijvoorbeeld naar Hoenipuin van Joost. Hij schildert wel iets anders dan hij heeft geschetst, of eigenlijk schildert hij vooral veel minder dan hij heeft geschetst.

Dit is wat hij (ongeveer) zag:

Schaduw rijtje voor de schapen.
Schaduw rijtje voor de schapen.

En dit is wat hij heeft geschilderd:

Het landschap van Joost
Het landschap van Joost

Prachtig toch? Ik weet zeker dat jij het ook kan. Lees de les van Siegfried Woldhek en probeer! Ik hoor en zie graag of het lukt.