Vertederende pup – AtelierHuiswerkBuren

Ja, ik ben verliefd. Op een waggelend monster dat over zijn eigen oren struikelt. Een basset van enkele weken is de nieuwe huisgenoot van vrienden en de eerste week heb ik al even met hem mogen knuffelen. Wat is zoiets toch oneindig vertederend en lief. Wat roept het bij jou op, als je zoiets liefs ziet? Wat het bij mij oproept, mag duidelijk zijn. Ik wil het dier graag schilderen! Eerst maar eens een voorzichtige schets met aquarel. Dat smaakt naar meer!

Puppy-love

De komende weken heb ik twee pups in mijn directe omgeving die zich langzaam zullen ontwikkelen via puber naar volwassen hond. Ik ga ze uitgebreid vastleggen met pen, potlood en kwast. Ik hoop dat het jullie ook inspireert om te proberen om dat wat je ziet zelf vast te leggen op een creatieve manier. Je zult zien dat door iets te tekenen of te schilderen waar je echt van geniet, zoals zo’n vrolijke pup, dat het veel gemakkelijker is om ook echt iets moois te maken.

puppy love
Dit is Rembrandt. Leuke naam voor zo’n eigenwijze basset.

Schilderen kun je leren

Succes bij het proberen!
Wil je het liever niet alleen? In Buren heb ik een heel atelier met alle materiaal om te tekenen en te schilderen. Je bent welkom om een keer te komen kijken. Door te klikken op de woorden ‘workshops ‘ en ‘lessen‘ vind je meer informatie.

Bezint eer ge begint

O ja, voor je denkt, ik wil ook een pup, denk dan wel even diep na. Een pup is ook heel veel werk. Het monster is nog niet zindelijk, dus dat betekent héél goed opletten en enorm belonen voor elke pipi in de tuin. Denk altijd goed na voor je aan een hond begint. Past het karakter bij jou en je huisgenoten? Heb je de komende tien jaar of meer tijd voor een maatje in huis? Op de site van het Landelijk Centrum Informatie Gezelschapsdieren vind je veel informatie die je helpt bij je keuze.

 1. Mooie schilderij, ben wel creatief, maar schilderen is niet echt mijn ding. Goed dat je nog even aanhaalt dat mensen eerst goed na moeten denken voor ze zo een schattige pup in huis halen. Er is helaas al genoeg dierenleed.

  • Dank voor het compliment. Ik kon het inderdaad niet nalaten om te waarschuwen. Zo sneu als je onbezonnen aan een pup begint.
   Als je creatief bent, kun je vast ook schilderen. Misschien moet je gewoon een keer oefenen? Ik leer het je graag!

 2. wat een beeldje van een hond! kan me je verliefdheid helemaal voorstellen! EN wat heerlijk dat je ze kan tekenen! Ik herken je verzuchting, denk na voor je aan een hond begint, dat opvoeden de eerste maanden is echt veel werk.( maar je hebt er jaren plezier van !)

  • Dank voor je complimenten!
   De pup is van de overburen. Zelf hebben we nu een ‘derdehandsje’, onze Olijf was drie toen ze bij ons kwam. ook aan deze dame hebben we onze handen vol dankzij het pittige karakter. Maar gelukkig is ze wel zindelijk…

 3. Wauw wat knap! Ontzettend veel respect voor mensen die dit kunnen. Ik ben zelf sinds kort aan het keramieken maar zodra daar schilderen aan te pas komt haak ik af 🙂

  • Dank voor je compliment. Leuk dat je creatief bezig bent. Wees niet te bang om echte afbeeldingen te maken. De meeste mensen kunnen het, jij vast ook. Misschien moet je gewoon een keer oefenen? Ik leer het je graag!

  • Dank voor je compliment. De meeste mensen kunnen schilderen, jij vast ook. Misschien moet je gewoon een keer oefenen? Ik leer het je graag! Pak zelf maar eens een potlood en krabbel een beetje op papier terwijl je goed naar je hond kijkt. Je zult je verbazen over hoeveel je kan zelfs zonder oefening.

  • Dank voor het compliment.
   Als je zoveel foto’s maakt, kijk je vast ook heel goed naar het dier. Dat is het begin van tekenen….

  • Dank voor je compliment.
   Ik meen het serieus, de meeste mensen kunnen schilderen, jij vast ook. Misschien moet je gewoon een keer oefenen? Ik leer het je graag!

 4. Ik vind het altijd zo knap, ik heb er het geduld niet voor. Kan me wel voorstellen dat schilderen lekker rustgevend is. Alhoewel, met zo’n puppie 😉

  • Dank voor je compliment. De meeste mensen kunnen schilderen, jij vast ook. Misschien moet je gewoon een keer oefenen? Het hhoeft toch niet in één keer af? Ik leer het je graag!
   De pup is van de overburen. Daar heb ik alleen lol van, geen last!

 5. Mooie schildering van het hondje. En een wijze uitspraak. Ik ben zelf meer gericht op katten, maar ook daar geldt: je moet tijd en aandacht kunnen geven aan een huisgenootje. En dat geldt voor een hond inderdaad nog meer (met uitlaten en alles wat erbij komt kijken).

  • Dank voor je compliment.
   Ik kon het niet laten om te waarschuwen – het is niet leuk als je dolverliefd aan een pup begint en het niet vol kan houden omdat je een te druk leven hebt.

 6. Puppy’s zijn inderdaad vaak zo schattig dat je ze direct mee naar huis wilt nemen maar inderdaad, goed nadenken is wel zo belangrijk bij huisdieren. Daarom hebben we dus bewust ook geen hond terwijl we het allebei wel heel leuk vinden. We zijn gewoon te vaak weg en wonen op een bovenwoning, totaal niet ideaal voor een hond.

  • Dank voor je compliment. De meeste mensen kunnen schilderen, jij vast ook. Misschien moet je gewoon een keer oefenen? Ik leer het je graag!

  • Een pup is inderdaad zeer tijdrovend! Maar wacht er maar niet mee tot je met pensioen gaat. Dan wil je zo’n wildebras niet meer….

 7. Ik schilder zelf ook graag, moet zeggen dat het alweer een tijd geleden is. Ik merk dat door het doen van cursussen je weer lekker geinspireerd word en makkelijker schildert.

  • Dank voor je compliment. Wist je dat schilderen 90% kijken is? Als jij je katten zoveel fotografeert, dan kun je ze misschien ook wel tekenen of schilderen. Ik zou het gewoon eens proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *