Schilderen à la Siegfried Woldhek

Aanbieding!

60.00 45.00

‘Bijna iedereen kan het leren’, zegt Siegfried Woldhek. En dat ben ik met hem eens. Probeer deze tips zelf op te volgen (10 lessen) of kom bij mij op les.

Voor een reeks van 10 lessen is de prijs € 450,-

Onder deze link vind je de volledige les van Siegfried Woldhek.

Beschrijving

Siegfied Woldhek zegt het ook:

Bijna iedereen kan het leren. Letterlijk zegt hij in het NRC (27 juni 2015): Tekenen is als pianospelen: bijna iedereen kan het leren.

Een belangrijke tip: zoek naar materiaal (papier, potlood, verf, penselen) dat je ligt en geniet daar van. Leer het materiaal kennen. Voor de prijs van een tank benzine koop je voor maanden materiaal om mee te tekenen en schilderen. Wees vooral niet te zuinig met papier.’

Hoor jij bij die ‘iedereen’ of ben je die enkeling die het nooit zal leren? Probeer het en je zult merken dat een beetje rommelen met potlood, krijt, stiften of verf je bevrijdt van die angst. Gewoon doen. Oefenen. Je kunt proberen de opdracht van Siegfried te maken. In een lijn een gezicht op papier zetten zonder op het papier te kijken en zonder het potlood van het papier te halen. Dat kan. In drie minuten had ik deze twee (halve) schetsjes op papier.

Je kunt ook gewoon wat doodles maken. Het hoeft niets te worden. Laat zien wat je hebt gemaakt en deel dat op Facebook. Ik ben heel benieuwd naar jouw doodles…

Meer over doodles in een later bericht…
Onder deze link vind je de volledige les van Siegfried Woldhek.